Чарівник з країни Ід (1-10)

"Чарівник з країни Ід" — серія гумористичних стріпів Паркера і Гарта. Назва є міксом "Чарівника з країни Оз" та Фрейдівського терміну "ід" (воно). Також країна Ід — це країна Ід-іотів, як ви згодом зрозумієте. 
Серію стріпів у 1964 році заснували картуністи Брант Паркер і Джонні Гарт. У 1997 Брант відійшов від справ і передав роботу своєму сину, Джеффу Паркеру, який на той час вже 10 років допомагав зі створенням коміксу. Стріпи публікувалися у щоденних газетах і на момент 2002 були видані вже в тисячі газет по всьому світу! В листопаді 2014 "Чарівник з країни Ід" відсвяткував свою 50 річницю, і на честь цього сайт GoComics запустив проект "Чарівник з країни Ід. Класика", публікуючи новий стріп кожного дня.

"Чарівник з країни Ід" за все своє існування здобув чимало нагород: він неодноразово визнавався найкращим гумористичним стріпом Національним об’єднанням картуністів, а Паркер отримав нагороду Рубіна за свою роботу над коміксом. Історія безліч разів видавалася і перевидавалася. У 2009 році за нього взялося видавництво "Titan Books", яке публікує щорічну збірку стріпів раз на рік. 
 







Невеличкий дискурс в історію:

"Не стріляйте, аж поки не побачите білки їхніх очей" — наказ бійцям американських революційних військ перед битвою проти англійців при Банкер-Гіллі 1775 року.





Коментарі